26 Септември 2021

1 USD = 1.66894 BGN

Често задавани въпроси

Вход за потребители

Често задавани въпроси

   1. Каква сума може да ми бъде възстановена?

 Това може да разбереш като използваш тази форма

 2. Колко време отнема процедурата по обработване на документите и възстановяването на данъците (получаването на чек)?

Средно процедурата отнема около 3 месеца за получаване на федералния данък и между 4-8 месеца за получаване на щатския данък. Данъците ти ще пристигнат под формата на чекове: един за FEDERAL taxes и един за STATE taxes (ако са ти били удържани).  Възможно е да пристигнат по различно време, това не трябва да те притеснява.

3. Как мога да получа сумата от възстановените данъци?

 Много бързо и лесно! Всеки клиент получава автоматичен имейл с потребителско име и парола, когато вече данъците са получени. По този начин бързо и лесно можете да си влезете във профилите и да си прехвърлите сумата по Ваша лична банкова сметка.

4. Какво е W2 и кога ще я получа?

 Документ, който обобщава приходите и платените данъци по време на програмата, за всеки работодтел, за който си работил  по време на програмата. W2 e документ, който по закон трябва да ти бъде изпратен към България след 30.01 на следващата година на адрес, който си посочил в W4.

5. Ако не получа W2 мога ли да си възстановя данъците?

В случай, че твоят работодател не ти изпрати W2 формата или не я получиш,  може да изискаш данъците си и с отрязъка от  последния  Pay Check. Ако си работил на повече от едно място трябва да ни представиш отрязъци от чекове, за всеки работодател, за който си работил.

6. Мога ли да изискам данъците си отново, ако вече съм пробвал да си ги върна сам или с друга фирма?

Ако решиш да подадеш документите си  с нас, но вече си пробвал сам или с помощта на друга фирма, първо трябва да провериш до какъв етап е стигнала обработката на документите ти. Ако от Американската Данъчна администрация са ги проверили и са отхвърлили молбата за възстановяване, тогава не може да се направи нищо. Ако обаче документите ти все още не са подадени, може да ги изтеглиш и да опиташ с нас.