26 Септември 2021

1 USD = 1.66894 BGN

Платен стаж в UK

Вход за потребители

Платен стаж в UK

Какво представлява програмата Hospitality Training Programme (HTP):

 

HTP е програма за платен стаж във Великобритания (Англия, Шотландия и Уелс), организирана с партньорството на TWIN Group.


Програмата се състои от 2 етапа:

 

ЕТАП 1:

Двуседмичен курс по английски език (45 урока), провеждащ се в два варианта:

  • - с курс на обучение (онлайн) в България (вариант HTP 1). Избралите варинт HTP 1 преминават езиковия курс преди да заминат за Великобритания, провежда се от вкъщи и е предпочитания вариант за провеждане на Вашето езиково обучение;
  • - с курс на обучение в езиков центъ в Лондон или в Ийстбърн  (вариант HTP 2). При вариант HTP 2 допълнително се заплаща квартира и храна.

ЕТАП 2: 

  • Работен период с продължителност 4, 6 или 12 месеца. Ти сам избираш периода, за които желаеш да заминеш. Цената на програмата не се променя в зависимост от избора на период!
  •  

Какви са работните позици:

Работните позиции са в областта на хотелиерството и ресторантьорството (барове, ресторанти, хотели, заведения за бързо хранене, семейни хотели, луксозни къмпинги, лагери, вилни селища). 

Готвачи, помощници в кухня, почистване на кафене, сервитьори, рецепционисти, камериерки, подръжка, работа в заведения за бързо хранене са само част от позициите.

 

Кой може да участва в програмата HTP:

Всички европейски граждани, навършили 18 годишна възраст и владеещи английски език на средно ниво.

 

Какво е заплащането по време на работния период:

Не по-малко от минималното почасово за Великобритания.

 

     

 

 

За участници навършили 25 год. възраст - 8.21 GBP/час

За участници навършили 21 год. до 24 год. възраст - 7.70 GBP/час

За участници до 21 год. възраст - 6.15 GBP/час

 

Всички стажанти се приемат за служители на компанията, за която са наети и трябва да имат National Insurance и да заплащат данък общ доход. Вие ще получавате заплатата си седмично или месечно. Ще ви се плаща минималната часова ставка на час и заплатата може да варира в зависимост от броя на отработените часове на седмица.

 

Как се определя позицията, която ще ми бъде предложена:

Нашите партньори от TWIN ще проведат интервю с кандидатите, ще разгледат досегашния опит, интереси, нивото на английски език и ще преценят коя позиция е подходяща спрямо свободните към момента.

 

Кога ще знам къде, какво ще работя:

Работната оферта ще бъде изготвена преди заминаването за Великобритания. Срокът за изготвяне на работна оферта след успешно преминаване на интервю е 6-8 седмици, а през летните месеци доста по-кратко !

 

Местоположение на работодателите:

Работния период ще бъде в по-малък град или село в цяла Великобритания. Агенцията и партньорите от TWIN не се ангажират с осигуряване на стаж в конкретен град. Имайте предвид, че повечето позиции са за отдалечени, спрямо големите градове, места, разположени в цяла Англия, Шотландия или Уелс.

 

Къде ще живея по време на престоя ми във Великобритания:

Всички работни стажове включват настаняване там, където е работното ви място. Видът на настаняването варира от единични или двойни стаи в рамките на хотела или в отделна къща за персонала. Ще разполагате със собствена или споделена баня. Тази информация ще е уточнена в работната ви оферта. 

 

Храна:

Опциите ви за хранене са уговорени и детайлно описани в предложението ви за работа. Някои работодатели предлагат храна три пъти на ден, седем дни в седмицата. Някои от тях предлагат ястия само на дежурните, а други предоставят условия за готвене.

 

Мога ли да замина заедно с приятели: 

Да, би могло да се впише като желание, като  Агенцията и партньорите от TWIN се ангажират, че със сигурност могът да осъществят това желание, ако сте до 2 души, желаещи работна позиция на едно място.

 

Колко часа седмично мога да работя: 

Часовете варират спрямо натовареността на хотела/ресторанта/кафенето, др., както и спрямо сезона, икономическата обстановка. Работата е на смени, които се определят от работодателя. Средната продължителност на работната седмица във Великобритания е около 35-40 часа. Трябва да очаквате да работите тези часове на седмица, но това ще варира в зависимост от нуждите на бизнеса.

 

Мога ли да работя на повече от едно място:

Да. Офертата, която ще получите от нас е за стажантско място, но сами бихте могли да потърсите допълнителна работа. Важното е тя да не пречи на стажа ви.

Галерия