02 Октомври 2022

1 USD = 2.00639 BGN

Work and Travel France

Вход за потребители

Work and Travel France

 

Какво представлява  програмата WAT France?

Програмата WAT France е програма за работа във Франция в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Френският език не езадължителен, но е плюс.

  •  
  • Какви са работните позици:

Работните позиции са в областта на хотелиерството и ресторантьорството (барове, ресторанти, хотели, заведения за бързо хранене). 

Готвачи, помощници в кухня, почистване на кафене, сервитьори, рецепционисти, камериерки, поддръжка, работа в заведения за бързо хранене, са само част от позициите.

 

Кой може да участва в програмата:

Всички европейски граждани, навършили 18 годишна възраст и владеещи английски език на средно ниво.

 

Какво е заплащането по време на работния период:

1100-1300€ на месец. Участниците се осигуряват в България на 2600лв. 

 

     

 

 

Как се определя позицията, която ще ми бъде предложена:

Позицията се определя на база на изпратеното от участниците CV, на това какъв опит са имали в тази сфера и на техните предпочитания.

 

Местоположение на работодателите:

През зимата наличните работни оферти са за Френските Алпи- Courchevel, Meribel, Tignes, Val d'isere . Лятото участниците имат възможността да работят на Френската Ривиера- Nice, Saint-Tropez, Avignon, Montpellier.

 

Къде ще живея по време на престоя ми :

Работодателите осигуряват на участниците БЕЗПЛАТНИ квартири. При някои работодатели и храната е осигурена също БЕЗПЛАТНО.

 

Мога ли да замина заедно с приятели: 

Да, възможно е няколко души да работят на едно място.

 

Колко часа седмично мога да работя: 

Часовете варират спрямо натовареността на хотела/ресторанта/кафенето, др., както и спрямо сезона, икономическата обстановка.  Средната продължителност на работната седмица е около 35-40 часа. Трябва да очаквате да работите тези часове на седмица, но това ще варира в зависимост от нуждите на бизнеса, като всеки заработен час над 35 се заплаща допълнително.