30 Септември 2023

1 USD = 1.84617 BGN

Work & Travel застраховка

Вход за потребители

Work & Travel застраховка

Застраховката, която е включена в цената на програмата обхваща датите изписани на разрешителното за работа и престой ( DS-2019) и е в рамките на максимум 4 месеца. Покритието на застраховката най-често е между $50 000 и $100 000. Застраховките се предоставят при издаването на DS-2019. Важно е да се знае, че застраховките не покриват "състояния преди сключването им", било то болест по рождение или  такава преди издаването на застраховката, както и очни и дентални прегледи.
Ако предвиждате престой през т.нар туристически период, ние ви препоръчваме да сключите допълнителна индивидуална застраховка, която може да е за ден, седмица или месец.


Съвети: Нашият екип ще обясни индивидуално или на ориентационната среща, преди заминаването на студентите за САЩ, как трябва да се постъпи, ако се наложи използването на застраховката. Имайте предвид, че компанията застраховател трябва да бъде уведомена, че имате нужда от медицинска помощ преди да потърсите такава. Достатъчно е да се свържете с тях и те ще ви дадат инструкции как да приложите застраховката. Компаниите застрахователи имат т.нар. горещи линии и могат да откликнат на вашето позвъняване по всяко време на денонощието.